Over mij

Een eerste kennismaking

Mijn naam is Babette Versloot-Kool. Ik ben moeder van een leuke zoon en vrouw van een lieve man. Ik ben opgeleid tot maatschappelijk werker en heb dit vak op verschillende plekken in de praktijk gebracht. Eerst als Algemeen Maatschappelijk Werker, waar ik mensen bijstond met relatieproblemen, burn-out klachten en bijvoorbeeld rouw- en verlieservaringen. Ook kwam ik als Video Home Trainer bij mensen thuis die opvoedingsproblemen hadden. Daarna woonden mijn man en ik 3 jaar in Kazachstan en werkte ik daar als docent en trainer in de verslavingszorg.

Eenmaal terug in Nederland werkte ik 7 jaar met jonge mensen die door psychiatrische problemen of verslavingen buiten de maatschappij dreigden te komen staan. Ik deed dat binnen een klein bedrijf waarbij ik naast de begeleiding van onze deelnemers ook betrokken was bij de bedrijfsvoering. In deze periode leerde ik hoe belangrijk het is om persoonlijk en onconventioneel te zijn in het contact met cliënten. Werken vanuit je hart, gebruik maken van de mogelijkheden die er op dat moment zijn en altijd ruimte overlaten om verrast te worden: ik leerde het met én van de deelnemers van Leerwerkcentrum ‘De Sleutelbloem’.

Door mijn werkervaring en de verschillende opleidingen die ik deed (Sociaal Pedagogische Hulpverlening, Maatschappelijk Werk, Video home training, Jobcoaching) heb ik telkens meer zicht gekregen op wie ik ben als hulpverlener, wat ik belangrijk vind en dus ook wat ik te bieden heb.

Ik noem een paar steekwoorden:
Betrokken: ik doe mijn werk graag met mijn hart. Je mag erop rekenen dat ik geen ‘maniertjes’ gebruik, maar echt geïnteresseerd ben in jouw verhaal. Ik denk zelf dat persoonlijke gesprekken het best gevoerd kunnen worden in een persoonlijke setting. Daarom is mijn praktijkruimte ook aan huis en kun je eenvoudig in contact met me komen via email of telefoon.

Creatief: in mijn hoofd borrelen altijd wel een paar ideeën en nieuwe plannen. Binnen onze coaching gesprekken zul je iets van dat creatieve merken in de werkvormen die ik kies en in mijn denken.

Duurzaam: ik vind het belangrijk dat de dingen die we bespreken ook werkelijk invloed gaan hebben op je dagelijks leven. Het is soms fijn om gewoon van je af te kunnen praten en natuurlijk mag dat ook. Maar de volgende stap is wel: wat kun je nu doen om te komen tot werkelijke en blijvende gedragsverandering. Daarvoor zal ik je regelmatig huiswerk meegeven. Met de bedoeling dat de stappen die je zet ook echt invloed gaan hebben op je leven van alledag.

Nuchter: de dingen die we bespreken tijdens coaching zijn vaak kwetsbaar en kunnen je diep raken. Ik vind het belangrijk dat je in een vertrouwde en veilige sfeer ruimte kunt geven aan je emoties. Juist door met zorg en aandacht om te gaan met je gevoelens en gedachten kun je beter begrijpen wat de volgende stap is om te zetten. Om dichtbij je eigen gevoelens te komen is het prettig om iemand tegenover je te hebben die wel tegen een stootje kan en met beide benen op de Groningse grond blijft staan. In het contact met mij zal je merken dat ik je altijd zal helpen om vanuit je emotie weer bodem te vinden in het hier en nu.

Een belangrijke voedingsbron voor mijzelf is het christelijk geloof. Daar liggen mijn wortels en daar laat ik me door inspireren.